Direktlänk till inlägg 29 juli 2006

Trött trött trött!

Av Vilhelmina - 29 juli 2006 18:02

Jag vill inte vara trött! Jag vill vara glad, energisk och sprudlande av liv som Katarina i inspirationsbloggen! Hennes presentation låter så härlig, hon är stolt över vart hon bor, hon är glad och har åstadkommit jättemycket i sitt liv so far. Go girl! Jag tror att jag känner mig extra misslyckad eftersom det börjar gå upp för mig att jag inte är som hon. Jag har liksom alltid haft intrycket av mig själv som den glada, pigga och energiska. Jag börjar inse att jag kanske inte är så positiv som jag trodde. Christoffer, ett ex till mig sa en gång att jag var väldigt negativ. Jag tog fruktansvärt illa upp och blev jätteledsen. Det tog ett tag men nu börjar jag se att han kanske hade rätt. Men, man kan ju ändra sig! Jag kan göra något åt min inställning och min attityd! Man styr sina tankar och de har – som vi sagt så många gånger förr – större inverkan på oss än vi tror. Ta bara exemplet med citronen. Tänk på en citronklyfta, tänk att du biter i den. Vad händer? Rinner saliven till i munnen? Drar det i käkarna som för att motverka den där surheten? Om vi kan få en så kemisk reaktion genom att tänka på något så trivialt som att bita i en citronklyfta, hur mycket påverkar inte negativa tankar oss då? Think happy toughts!Som jag kanske har nämnt förut ska jag dra ner på att träffa vänner. Det är väl egentligen fel att dra ner på det som jag verkligen gillar, dvs träffa vänner och gå ut, men det är tyvärr det enda jag kan dra ner på. Jag kan ju inte gå ner på halvtid på jobbet, jag kan inte ta bort halva min restid till jobbet, jag kan inte sluta tvätta kläder eller diska, jag kan inte sluta städa. Jag kan inte sluta mata marsvinen eller låta bli att byta i deras bur. Alltså, kvar är vänner. Jag kan helt enkelt inte träffa dem så ofta som jag har gjort hittills och jag måste säga nej till sociala evenemang på jobbet som jag egentligen inte bryr mig om. Jag måste sova mer, lägga mig i tid, varva ner, ta det lugnt. Jag måste träna mer, träna milt that is. Kanske en halvtimmes cykeltur, en rask promenad i parken eller kanske ett yogapass.Det blir bra, jag fixar det här. En sak i taget. Jag har ju Mark som stöd – han visar sig vara väldigt bra faktiskt. Han ringde Louise imorse och sa att jag inte klarade att dra mig ur sängen och att jag skulle komma senare. Sen ringde han henne igen och sa att jag inte kom alls, att jag låg däckad i soffan och knappt svarade på tilltal. Han masserade mina fötter och sa att jag var ovanligt söt idag i den turkosa toppen som jag tagit på mig och med håret sådär lagom rufsigt och smålockigt, lite Gwyneth Paltrow som Sally på jobbet kallar mitt hår. Hon är söt Sally, hennes smeknamn på mig är Vivileroo, en kombination av mitt namn och Roo från the Puh Bear story. Roo var väl Kängu’s kid, Ru på svenska har jag för mig. På tal om Puh Bear har jag skaffat en ny mobile phone dangly, en Piglet istället för Ior. Jag köpte Ior därför att han representerade mitt humör, sad and depressed beyond words. Det var inte långt efter den 10’e Maj, the black Wednesday. När Danielle på Graham’s braai (barbecue for those non southafricans readers) fick syn på honom blev hon alldeles till sig och jag gav honom till henne. Slut med depression och dags för lite Piglet-worrying istället. *** Mark hade en födsel häromdan. 20 minuter innan han skulle sluta ringde han och sa att han skulle bli sen eftersom de just fått ett jobb. En liten kille föddes i hans ambulans eftersom de inte hann in till sjukhuset. Bless!

 
ANNONS
 
Petra

Petra

29 juli 2006 18:08

Negativ? Nä, så har jag inte uppfattat dig alls. Kanske möjligtvis lite i dagboken men det är ju ett andningshål. IRL har jag inte uppfattat dig som negativ alls!

Men ändå kan det vara skönt att fundera över hur man är emellanåt!

http://www.enannansida.se

 
Ingen bild

Vivi

29 juli 2006 18:09

Tack, det värmer att höra... :-) Kram!

 
Ingen bild

doris

31 juli 2006 19:25

Balans.
Tänk att få uppnå balans, om än bara för ett kortare tag.
Balans har varit mitt största livsmål de senaste tre åren, men fyyy 17 vad svårt att lyckas.
Lagom är PEST! Bäst, men en pest att uppnå ibland.
D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:52

Jag tror det här var sista inlägget på Bloggagratis förresten. Jag är så less på att tjafsa med redigering av inläggen och jag är övertygad om att jag kommer välja en av de andra två.     Min gissining är att det blir wordpress så bokmärk den. Vi se...

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:45

Någon som minns kåljärparna man fick i skolan? Jag tyckte faktiskt om dem, och när jag såg att Mark tagit ut köttfärsen ur frysen tänkte jag att jag skulle göra det ikväll. Jag googlade kåljärpar när jag kom hem eftersom jag inte hade en susning hur ...

Av Vilhelmina - 8 maj 2007 21:58

Jag svängde ihop ett paket snabbnudlar, precis sådana som vi åt så gott som dagligen i Afrika och guud vad de smakade ambulans! Jag fick direkt visioner om stranden i Sidi Ifni, Marocko. Det var soligt, Mark och Jules sprang ner till stranden och jag...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 14:42

Jag fick ett tips av söta Lena att Wordpress är en bra dagbokstjänst. Jag registrerade mig där och första intrycket var att det var lite fippligt och bökigt, men efter en stund fick jag grepp om vad allt var och den känns väldigt bra. Bättre än Blogg...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 13:36

Efter Lena's tips på Blogger om Wprdpress har jag precis registrerat en domän där http://vilhelmina.wordpress.com/ för att se om de är bättre än Bloggagratis och Blogger. De har en facility som jag gillar; man kan lägga till flera undersidor med ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se