Direktlänk till inlägg 22 augusti 2006

British passport

Av Vilhelmina - 22 augusti 2006 12:35

Jag går i samma funderingar som Eponine, ska jag bli inföding eller inte? Jag har varit lite småsugen ett tag, mest för att det känns som ett naturligt steg efter drygt 7 år i landet. Just nu är det extra intressant eftersom jag tror det skulle förenkla vår resa till Afrika om jag hade brittiskt pass. Inte för att det svenska är dåligt på något sätt, snarare tvärt om, men vi är tre som reser tillsammans och efter alla historier jag har hört om korruption vid gränser och allt det där känns det som om det skulle vara enklare om vi alla tre hade samma pass, må det vara svenskt eller brittiskt. Jag ska kika lite på nätet vad det är som krävs för att bli britt och sen får vi se. Rösta gärna vad du tycker jag ska göra!*** Annars är saker och ting lite bättre. Jag har inte gråtit sen i Fredags tror jag och känner mig i allmänhet mer positiv. Jag ska på teater imorgon – bokat sen flera månader tillbaka – och jag ser nästan fram emot det faktiskt. Vi var i Henrik’s lägenhet igår. Mark och Andy saniterade loftet där Henrik legat. De rev upp isoleringen, skrubbade och plockade bort saker som var nersölade med blod. Jag satt i lägenheten och fixade med papper, öppnade fler kuvert som vi hittade i lägenheten, gick igenom hans grejer i en låda och hittade en del som tillhörde hans ex, Jo, skickade iväg hans temporära dödsattest till de flesta företag som han är skyldig pengar och gick igenom lite annat smått och gott. Jag hittade även två låneböcker från biblioteket som jag gick tillbaka med. Jag frågade damen om dessa två böcker var de enda han lånat och det var det. Sedan sa jag att hon kunde behålla lånekortet eftersom Henrik numera var avliden. Det är fortfarande svårt att säga det, men numera kan jag faktiskt göra det utan att få en klump i magen. Jag gick förbi Sainsbury’s på vägen hem och köpte airfreshner eftersom det luktar lite lik i Henrik’s lägenhet. Trots att det varpå loftet han låg har lukten sipprat igenom springorna ner i hans lägenhet. Det vore ju trevligt om vi kunde få bort den lukten tills hans föräldrar kommer. Det är nog tillräckligt svårt för dem att gå in i hans lägenhet som det är. Jag har bokat en tid hos en advokat på Fredag för oss och hans föräldrar. Det är ganska komplext att ta hand om någons tillhörigheter om det inte finns ett testamente och jag tror att de måste prata med advokaten själva så att de kan ta ett beslut hur de vill göra.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Molly

22 augusti 2006 14:42

Men får du behålla det svenska medborgarskapet samtidigt? Det vore väl bra att ha kvar också!?

 
Siram

Siram

22 augusti 2006 15:00

Vad jobbigt! Men det kanske ändå är lite "skönt" att ta reda på allting, ett sätt att bearbeta? Men ändå, jag vet inte om jag hade orkat. Ta hand om dig!

http://siram.blogg.se

 
Ingen bild

Doris

22 augusti 2006 16:44

Jag tycker det säger så mycket om dig som människa, hur du tar dig an allting som egentligen inte är ditt jobb. Många hade nog bara vänt ryggen för att det var svårt och tungt, lämnat det till föräldrarna hel och hållet oavsett om de bott i samma land etc.
Inte Vivi, vilken klippa!
Styrka och integritet. Bra grejer! Du verkar bra du! Tycker jag.
Kram

 
Ingen bild

Vivi

22 augusti 2006 18:51

Molly, ja, det får jag. Åtminstone säger hörsägen det, jag har inte själv varit i kontakt med de svenska myndigheterna, men enligt människor på Grrringo-listan där jag är med accepterar Sverige dual citizenship och England gör det definitivt. Annars hade jag nog tänkt mig för både en två och tre gånger. Nog för att jag gillar England och förmodligen kommer bo här resten av mitt liv vill jag verkligen inte ge upp mitt svenska medborgarskap. Det är en stor del av min personlighet liksom! Sen är ett svenskt pass väldigt bra i de flesta lägen, Sverige är ju neutralt och bråkar inte med så många. (Till skillnad från Herr Blair.)

Siram, ja, det är jobbigt, men nästan "skönt" jobbigt, ungefär som att dra ut en ond tand; det gör förbaskat ont och det är jobbigt som bara den men så fort det är över kan man gå vidare och det onda försvinner. Det är nästan (men bara nästan!) så att jag ser fram emot att gå in i lägenheten med Henrik's föräldrar. Det kommer bli jobbigt, tårar, gråt, ångest, kramandes, snyftandes, frågor och gud vet allt, men när det är gjort kan vi ta nästa steg, gå vidare, fortsätta med det praktiska såsom tömma lägenheten, sälja den och ja, till slut avsluta alltihopa.

Doris, TACK! Jag läste din kommentar flera gånger, vilken toppenkomplimang! Som ljuv honung i kopp varmt te!

 
Ingen bild

Doris

23 augusti 2006 09:41

Jag känner ju inte dig, såklart, men har läst...
Du verkar vara en sån som försöker att välja den rätta vägen (DIN rätta väg)oavsett om det är svårt eller inte. Sådana människor upskattas oftast i tysthet.
Det verkar som om folk tror att det är lättare för vissa att välja den rätta vägen. Jag vet inte... men jag lovar att det finns massa människor som tänker att det är självklart att Vivi ställer upp och gör det som ska göras - för att hon ÄR sådan. Att VARA sådan kräver mod och arbete. Man väljer den rätta vägen för man ska leva med sig själv - sova gott om natten. För att man måste helt enkelt. Och genom att tackla problem så kommer man väl ut något starkare på andra sidan, men det betyder inte att det är "lätt" att välja den svåra vägen nästa gång man måste välja väg alls.
Eftersom man väljer för sin egen skull så förväntar man sig inte några komplimanger, men ett erkännande är alltid skönt att få.
Jag kan inte ens föreställa mig vad du går igenom känslomässigt... Jag hoppas att du har massa varma människor omkring dig som förstår att erkänna att det du gör är stort och starkt.
Hoppas jag inte är helt ute och seglar. Vill bara vara en av dom som säger att du är modig och stark, och vet att det kräver en hel del att vara det.

 
Ruffis

Ruffis

23 augusti 2006 12:31

Det är svårt att hitta orden i en sådan här situation och kanske borde jag låta bli att skriva eftersom jag inte känner dig personligen. Men, jag vill ändå beklaga sorgen. Det är fint att du hjälper andra mitt i alltihop. En god egenskap. Men, glöm inte bort dig själv! Tillåt dig att sörja och känna dig liten och eländig. Helst i någon kär persons närhet. Då kanske det du är med om nu kan ge dig styrka i framtiden, trots att det är jobbigt nu.

http://ruffhaxa.diaryland.com

 
Basilika

Basilika

23 augusti 2006 13:36

Vivi,
jag ar sa otroligt ledsen over att hora vad som har hant med Henrik. My deepest sympathies. Ord kanns sa sma och aterigen imponeras jag over hur stark du ar. Tanker pa dig. Kramar

http://basilika.blogspot.com

 
Maria

Maria

24 augusti 2006 00:02

Jag har hittat hit, har ju läst dig i många år (sen grringolistantiden). Vivi, blir så ledsen att läsa om Henrik! Beklagar sorgen, även om de orden känns futtiga.

http://mialottan.com/nyttigt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:52

Jag tror det här var sista inlägget på Bloggagratis förresten. Jag är så less på att tjafsa med redigering av inläggen och jag är övertygad om att jag kommer välja en av de andra två.     Min gissining är att det blir wordpress så bokmärk den. Vi se...

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:45

Någon som minns kåljärparna man fick i skolan? Jag tyckte faktiskt om dem, och när jag såg att Mark tagit ut köttfärsen ur frysen tänkte jag att jag skulle göra det ikväll. Jag googlade kåljärpar när jag kom hem eftersom jag inte hade en susning hur ...

Av Vilhelmina - 8 maj 2007 21:58

Jag svängde ihop ett paket snabbnudlar, precis sådana som vi åt så gott som dagligen i Afrika och guud vad de smakade ambulans! Jag fick direkt visioner om stranden i Sidi Ifni, Marocko. Det var soligt, Mark och Jules sprang ner till stranden och jag...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 14:42

Jag fick ett tips av söta Lena att Wordpress är en bra dagbokstjänst. Jag registrerade mig där och första intrycket var att det var lite fippligt och bökigt, men efter en stund fick jag grepp om vad allt var och den känns väldigt bra. Bättre än Blogg...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 13:36

Efter Lena's tips på Blogger om Wprdpress har jag precis registrerat en domän där http://vilhelmina.wordpress.com/ för att se om de är bättre än Bloggagratis och Blogger. De har en facility som jag gillar; man kan lägga till flera undersidor med ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se