Direktlänk till inlägg 14 november 2006

Jag fick ett mail…

Av Vilhelmina - 14 november 2006 15:36

… med ett bifogat kort som fick mig att gråta ohejdat. Det var skickat den 4 november, alla helgons dag, och bilden föreställde en gravsten. Innan bilden laddats upp helt kände jag ögonlocken bärnna och när jag läste namnen och kom till det sista, "Henrik, 1972 – 2006" forsade tårarna. Det är en milstolpe, som att det blir mera verkligt, fastän jag ju både varit på begravningen och är mitt uppe i att sälja hans lägenhet. Det är förunderligt hur man fungerar. *Vi har fått svar från advokaten som företräder Cedar Securities, vår Freeholder. De sa att vi skulle höra av oss med ett pris hur mycket vi vill betala för Freeholdet. Jag pratade med min advokat som sköter Henriks lägenhet och hon sa att vi ska ge dem ett lågt bud och sedan förhandla. När de accepterar vårt bud måste vi anlita en advokat som för vår talan och vi kommer förmodligen åka på att betala deras advokatskostnader som grädde på moset. Jag skrev ett brev till resten av huset där jag föreslog att vi skulle betala £2400 per lägenhet eftersom det är vad vi har kvar att betala så att säga: Varje lägenhet betalar £35 om året och vi har 68 år kvar. För att jämna upp valde jag att föreslå att vi betalar £2400 var, dvs £12,000 för hela huset. Sen blir det ju ytterligare kostnader uppepå det så vi pratar förmodligen om £3000 - £3500 per lägenhet. Mycket pengar, men när vi säljer kommer det betala igen sig. Hoppas bara att de accepterar vårt bud.På tal om advokater har jag också träffat Douglas och fått eden som jag ska svära. Den tog jag med mig till en advokat här i Canary Wharf eftersom jag inte kan svära den inför Douglas eftersom han har skrivit det. Why, I have no idea! Det kändes väldigt konstigt att svära en ed på en bibel, lite ålderdomligt sådär. Jag fick säga efter advokaten och det var nästan som ett giftermål: I Viveca Vilhelmina Lind, swear that this is my signature and that all information I have given is correct blah blah blah." Jag skickade sedan tillbaka pappret till Douglas som nu ska skicka in den till domaren som äntligen ska utfärda "grant of probate". Efter att det har skett, förhoppningsvis mitten av December, kan advokaten som sköter Henriks lägenhet skriva kontraktet som jag då kan skriva under. På det sättet kan vi "complete" under Januari när jag är i Afrika. Jag kan med andra ord "pre sign" kontraktet. Jag har också fyllt i mer papper till advokaten. Hittills har jag säkert fyllt i 200 sidor med uppgifter om Henriks lägenhet. De frågar om saker som när sophämtningen är och om vattenledningarna till huset går under någon annans egendom. Men snälla, hur ska jag kunna veta det?! Mark ringde till fd hyresgästerna också för att pusha lite för betalning. De bodde ju där i två veckor och när de flyttade tog de med sig lite grejer. De frågade om de fick och jag sa ja så den biten är det inga problem med, men sedan frågade de om de fick köpa garderoben och nattduksbordet och vi kom överrens om £75 för det och allt småkrafs typ vattenkokaren, dammsugaren etc. (Och mina gardiner som jag hängt in där! Men jag har ju Henriks gardiner så det går på ett ut. :-) De sa att de skulle ringa i månadsslutet för att få mina bankuppgifter, men de ringde aldrig. Den 3 November textade jag kontonumret till honom men hörde inget. Sen bad jag som sagt Mark ringa och guuud vilket liv i luckan det blev! Mark berättade att han hade slängt på luren i örat på Mark efter en lång harang om att han minsann inte behövde skit från oss och blah blah blah. Mark skickade då ett text där han lugnt och sansat sa att ni har grejerna, ni har haft dem en månad och det är inte mer än rätt att ni nu betalar. Det är ju inte OSS ni betalar utan Henrik's föräldrar. Have some sympathy. Det gjorde nog susen för idag fick jag ett text där han sa att han satt in pengar på mitt konto. Skönt, en till grej som jag kan ticka av på listan. Dock har jag en annan tung uppgift över mig; skicka in Decordons annual return och annual accounts. Jag äger som sagt en lägenhet i en Victorian conversion i Crystal Palace. Huset består av fem lägenheter och marken ägs av Cedar Securities. Det är dem vi nu har kontaktat för att köpa Freeholdet. Man säger att en lägenhet/hus kan vara leasehold, som våra lägenheter är, eller så kan de vara freehold. Om de är freehold äger man alltså marken huset står på. Vi är leasehold och därför betalar vi markhyra till Cedar Securities. När huset gjordes om till lägenheter sattes ett företag upp, Decordon, så att alla lägenhetesägarna kunde ta hand om skötseln av huset själva. Det betyder att alla ägare är Direktörer och en person är Company Secretary. Eftersom det är ett företag måste vi skicka in vår annual return och annual account till Conpanies House. Det är en skyldighet som alla företag har i England. David brukade ta hand om det när han bodde i huset, men när han flyttade överlämnade han det ansvaret till Alan. Alan har inte gjort ett dyft på två år och vi är nu på randen till att bli avskrivna ur Companies House vilket är ganska allvarligt eftersom vi är Direktörer med våra egna namn så att säga. Våra namn kommer få en anmärkning om detta. Jag hörde av mig till Natasha, Alan's fd (fast jag hörde just att de är tillsammans igen!) eftersom jag trodde att Alan hade gett sig ut på resa till Asien som han pratat om. Det visade sig att han är i Skottland så de ska ringa mig när de kommer hem så att han kan lämna över alla papper till mig. Det jag måste göra är sedan årsredovisning för 2004, 2005 och såsmåningom 2006. Jag måste också file the annual return för 2004 och 2005. Vi måste lägga till mig som en signatory på bankkontot och se till att jag får alla kontouttrag från och med nu. Skälet till att allt detta är viktigt är för att när man säljer begär advokaten kopior på föreningens finanser och vi har som sagt inget från 2004 tills idag. Inte bra. Det som är skönt i allt det här är att Mark tar hand om Afrikaresan. Han planerar och ordnar och jag gör nästan inget där. Jag har letat i campingboken efter vilka campingplatser som är öppna året om och jag har kollat vilken väg vi ska köra genom Europa. Förmodligen blir det såhär:• 23 December avresa Goldcliff Close. • Färja Dover Calais på eftermiddagen. • Natten 23/24 precis öster om Paris• Nästa dag kör vi till Clermont-Ferrand, 24/25 Dec• Dagen efter det kör vi ner till Toulouse, 25/26 Dec• Efter det kör vi in i Spanien och övernattar utanför Zaragoza. (Mark vill köra över Pyreneerna!) 26/27 Dec• Sen kör vi ner till Madrid 27/28 Dec• Näst sista natten i Europa blir i Granada eller Malaga 28/29 Dec• 29 December sover vi i Gibraltar (förhoppningsvis bor vi på hotel den natten...! Tvätta håret!) och sen tar vi färjan över från antingen Gibraltar till Ceuta eller Tarifa till Tanger, beroende på hur vi känner. Sen är det genom Afrika. Första natten i afrika blir nog antingen Casablanca eller Rabat. Sen ner till Marrakech där vi firar nyår och stannar en extra natt. Vi tar vägen över Tizi-n-Test vilket är över slingriga smala vägar över Atlasbergen. Man har utsikt över Sahara-öknen därifrån, mycket fascinerande säger de som varit där. Mark har fått svar från sjukhusdirektören och han berättade att de har två ambulanser i Dakar och sex i hela Senegal. Men han sa också att det är svårt att säga exakt eftersom det finns privata ambulansföretag så riktigt så illa som 6 ambulanser i hela landet är det nog inte. Dakar har 2.6 miljoner invånare om man räknar förorter, 1 miljon i själva stadskärnan. Ungefär som Stockholm väl? Två ambulanser i hela stan... jisses. It makes you realise they bloody well need our little girl!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sabina

14 november 2006 22:59

Oh, nu var jag nostalgisk. Vilket svårt val. Rabat är en jätteliten, lugn och fin stad, medan Casablanca är stor, levande och bullrig storstad. Och nyår i Marrakech! ooohhh. Har själv firat ett nyår i Fez, jättecoolt. =) (och visserligen även bott i Rabat)

 
Ingen bild

Vivi

14 november 2006 23:07

Ohh Sabina! Beratta mer! Hur ar nyar i Marocco? Vad "ska" man gora? Vad ar bra, vad ar mindre bra? Och vilken skulle du foredra, Casablanca eller Rabat? (Har forvisso en kansla av att vi inte har nat val, wherever the rest of the group stops... :-)

 
Ida A

Ida A

15 november 2006 08:56

Oh Malaga och Gibraltar. Där har jag varit. Kul att se de platserna som ni ska besöka. Gibraltar hade fina droppstensgrottor men jag trodde jag skulle dö på väg upp till dom, taxiresan dit var hisnande :-D

kram
-ida

http://andraideal.blogg.se

 
Ingen bild

Vivi

15 november 2006 16:23

Ida, oh gud jag fixar inte grottor alls...! Alldeles for laskigt! Jag skulle VILJA vaga, men... hua!

 
Petra

Petra

18 november 2006 21:11

Vi gifte oss i Casablanca på nyårsafton 2004. Det var en rätt lugn tillställning. De firar inte nyår alls på samma sätt i marocko. Inga fyrverkerier eller så alls.

Vi var i Marrakesh också - en jättehärlig stad - men ovant för oss från nordiska klimat där man håller på sitt. Man får vara beredd på att folk drar i en och det är mullrigt och bullrigt och mängder av människor som vill ha din uppmärksamhet hela tiden.

Casablanca är mer västerländsk. Vi firade nyår på Ricks Cafe. Kolla om de har något även i år. http://www.rickscafe.ma/ Det är en amerikanska som håller i det!

http://www.enannansida.se/bok

 
Ingen bild

Ida A

20 november 2006 08:59

Det är inga smågrottor direkt. Stora som enorma salar. De har (hade) en teaterscen där inne och diverse utställningar, som muséum. Och vilken utsikt man har utanför ingången! Mamma påstod att det var Afrika vi såg långt borta, jag är skeptisk :)

 
Ingen bild

Sabina

21 november 2006 19:46

Ida: Visst var det Afrika du såg! =)
Vivi: Jag har försökt lägga till dig på msn messenger, använder du den?

 
Ingen bild

Vivi

22 november 2006 17:07

Sabina, Ja, min hotmail ar vivslan@hotmail.com. Vilken email anvander du sa kan jag lagga till dig annars?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:52

Jag tror det här var sista inlägget på Bloggagratis förresten. Jag är så less på att tjafsa med redigering av inläggen och jag är övertygad om att jag kommer välja en av de andra två.     Min gissining är att det blir wordpress så bokmärk den. Vi se...

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:45

Någon som minns kåljärparna man fick i skolan? Jag tyckte faktiskt om dem, och när jag såg att Mark tagit ut köttfärsen ur frysen tänkte jag att jag skulle göra det ikväll. Jag googlade kåljärpar när jag kom hem eftersom jag inte hade en susning hur ...

Av Vilhelmina - 8 maj 2007 21:58

Jag svängde ihop ett paket snabbnudlar, precis sådana som vi åt så gott som dagligen i Afrika och guud vad de smakade ambulans! Jag fick direkt visioner om stranden i Sidi Ifni, Marocko. Det var soligt, Mark och Jules sprang ner till stranden och jag...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 14:42

Jag fick ett tips av söta Lena att Wordpress är en bra dagbokstjänst. Jag registrerade mig där och första intrycket var att det var lite fippligt och bökigt, men efter en stund fick jag grepp om vad allt var och den känns väldigt bra. Bättre än Blogg...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 13:36

Efter Lena's tips på Blogger om Wprdpress har jag precis registrerat en domän där http://vilhelmina.wordpress.com/ för att se om de är bättre än Bloggagratis och Blogger. De har en facility som jag gillar; man kan lägga till flera undersidor med ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se