Alla inlägg under februari 2007

Av Vilhelmina - 9 februari 2007 18:29

Jag har startat en ny dagbok, en boklista. Jag har under ett och ett halvt ar skrivit ner vilka bocker jag laser pa min engelska dagbok. Tyvvarr har det varit valdigt begransat utrymme man kan skriva om varje bok sa jag beslutade mig for att flytta den till Bloggagratis. Att jag sen inte langre skriver sa mycket i min engelska dagbok hjalper ju till! :-) Jag har laddat upp alla bocker jag skrivit upp pa den engelska sidan men inte brytt mig om att expandera texterna sa just nu ser det lite magert ut. Blandat svenska och engelska ar det ocksa! :-) Forhoppningsvis blir det lite utforligare i fortsattningen, nu nar jag har utrymmet. Kika garna in.

ANNONS
Av Vilhelmina - 8 februari 2007 15:44

Jag är hemma från jobbet idag, insnöad. Ja, det är ju hela 3,5 cm snö här ute så inga tåg går och alla tunnelbanelinjer är försenade. Vägarna är igenblockerade och halva London har stannat. Nej, riktigt så illa är det väl kanske inte, men nästan! Jag tycker det är för komiskt hur de får panik för minsta lilla snö i det här landet. Mark hojtade imorse att jag måste ta på mig gympaskor idag för det är så halt ute! Älskling, jag är svensk, jag vet vad man ska ha på sig i snöväder…! Jag är hemma eftersom min chef också är hemma och det är inget akut på jobbet som måste göras. Jag kan ta det imorgon istället. Då har ju snön smält bort… Här hemma har jag varit väldigt duktig, jag har tvättat, tagit hand om torr tvätt, städat i garderoben, städat the comfort room och ätit nudlar. Man skulle kunna tro att jag blev trött på nudlar i Afrika men det är snarare tvärtom, jag var lite hungrig och snokade i skåpen för att se vad jag kunde sno ihop och hittade ett paket kycklingnudlar som halkat bakom. Men hurra! Jag träffade Mary igår. Hon bjöd mig på middag på Itsu i Canary Wharf, mycket trevligt. Vi åt alldeles för mycket men man kan ju det med sushi utan att bli för mätt. Efteråt gick vi till Pizza Express för ett glas vin och mycket snack. Vi pratade om sånt där som verkligen BETYDER något och det var mycket trevligt. Jag älskar samtal som blir ”djupa” och man verkligen koncentrerar sig på ett ämne och analyserar det! :-)Vi pratade bland annat om terapin som jag har börjat. Jag har ju bara gått en gång så det fanns ju inte så mycket att diskutera än, men jag berättade om psykologen och hur jag upplevt henne och sånt där. Nu har tvättmaskinen stannat så jag ska fortsätta med hushållssysslorna! Kanske skriver mer sen om jag hinner/orkar. (Chansen är dock liten, senaste numret av Psychologies har kommit och jag är halvvägs igenom min bok och den är alldeles för bra, ”Perfect Match” av Jodi Picoult. Har du inte läst något av henne ska du göra det! Om du bara läser en bok i år, låt det bli en Jodi Picoult bok! Trust me!)

ANNONS
Av Vilhelmina - 5 februari 2007 00:18

Det är lite av en kulturchock att komma hem faktiskt. Jag satt vid datorn häromkvällen och gnällde för mig själv för att jag var törstig. Det tog mig säkert en timme innan jag kom på att jag kunde gå ut i köket och tappa upp ett glas vatten ur kranen… Eller som härommorgonen när jag vaknade och behövde gå på toa. Jag låg och vred mig en halvtimma innan jag kom på att jag inte behövde kliva över Jules, snubbla över ficklampan och trampa på skorna, ramla ut ur ambulansen, snubbla över tältpinnar och slutligen hitta den så kallade toaletten där det stank av avföring och inget lyse. Lyxen att kunna gå på toa och sen gå och lägga sig igen utan att vara klarvaken är underbart. Annars har jag varit väldigt trött den här veckan. Jobbet har varit ok, min chef har varit i Indien och det har gett mig tid att gå igenom alla papper, hans kalender och bli varm i kläderna igen. (Dock har jag tappat all typing skills, jag skriver fel, missar ord, slänger om bokstäver och är rent allmänt väldigt dålig på att skriva. Ge mig en mobil och jag kan knappa ett långt meddelande med mina tummar!)På kvällarna har jag kommit hem, lagat mat och sedan rasat i säng, utan att passera soffan. Det är inte så att jag jobbar så himla hårt nu och under Afrikaresan slappade vi, nej, snarare tvärt om, men jag är ovan vid att sitta framför datorn och jag är ovan vid pappersjobb! Ria kom över på middag i Fredags. Hon hade köpt mat till oss när vi kom hem som stod på mattan utanför dörren, bless her! Hon har också passat ett par av våra blommor så jag hämtade dem idag. Hektisk vecka framför mig; på Tisdag ska jag till psykologen för att ta tag i Henrik’s död, (äntligen! Jag kom att tänka på honom i lördagskväll och tårarna rann. Det är fortfarande ett öppet sår.) sedan på Onsdag ska jag träffa Mary och på Torsdag bästa Linda. Nästa helg kommer Polly, Ambassadören’s dotter över på middag. Hon bor normalt i Geneva men är hemma i London ett par veckor och vi bjöd över henne på middag. Hon ska ner till Mali igen till den där förlossningskliniken som hon har byggt upp och vi ska se om vi kan få ihop lite grejer som hon kan ta med sig. Hon behöver baby scales och Mark ska kolla med sjukhusen här om de kan donera något.Anyway, time for sova nu. Natti natti.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se