Direktlänk till inlägg 26 april 2007

Jag HINNER ju inte!!

Av Vilhelmina - 26 april 2007 12:19

Det är jobbigt med dagboken just nu, jag är i en period där jag skulle vilja skriva ner allt som händer och allt jag tänker på, men samtidigt är det känsliga saker och jag vet inte hur mycket jag kan/vill skriva om. Sen är det ju den gamla vanliga visan att man aldrig har tid! :-) Fast den biten är ju inte helt sann, man HAR tid, man prioriterar bara andra saker helt enkelt! ;-)



Det som tar upp mest av min tid just nu är att bekymra mig över Mark. Han har blivit avstängd från jobbet efter en "incident relating to patient care". Jag kan inte skriva om några detaljer eftersom fallet är under utredning och det är väldigt komplicerat, men jag KAN säga att Mark inte har gjort något fel utan är en bricka i spelet och råkade vara på fel plats vid fel tillfälle. Tyvärr.

***


Andra saker som upptar mina tankar just nu är Open University versus Metropolitan Police. Det började med att jag funderade på att söka till Metropolitan Police som Special Constable. Min gamla chef, Ian, om någon minns honom, jobbade som Special i London City och Tayside i Scotland. En Special Constable är alltså som en vanlig polis, samma makt och samma rättigheter, men de är volontärer, dvs de får inte betalt. De gör polisjobbet som en hobby vid sidan av deras vanliga dagjobb.



När jag berättade för Mark om mina tankar var hans reaktion "Are you insane Viv? That's not a job anyone should want to do with no pay." Han sa också att han inte gillade tanken på att jag skulle jobba som polis. Han ser ju så mycket skit genom jobbet och jag kan väl förstå att han vill skydda mig från det, men det är ju just det som är grejen, jag vill inte bli skyddad från det. Ett av skälen till varför jag vill göra detta är för att det är en utmaning, något jag inte är säker på att jag klarar men vill prova.



Jag mötte upp med Teri som jag lärde känna på Parity för att höra om hennes erfarenheter. Hon jobbar som PC i South Croydon, är 26 och kvinna med min kroppsbyggnad. Vi pratade om hur utsatt man känner sig, hur säker man är, hur mycket skit man ser och hur man hanterar olika situationer. Hon sa att det är verkligen ett toppenjobb men hon förstår inte hur någon kan göra det utan betalning.



Den kommentaren ringer igenom det mesta, och det är tyvärr det jag själv funderade mycket på, gör man verkligen ett sånt där jobb gratis? Det var då min nästa briljanta ide föddes! Mark will love this, just listen; mitt jobb tillåter sabbatsår… You can see it coming, can't you? Jag söker till Met Police och om jag kommer in tar jag då ett sabbatsår från mitt dagjobb. Sen kan jag gå tillbaka efter ett år och fortsätta mitt trygga lilla skrivbordsliv som jag ju egentligen gillar. Perfekt!



Mark bara stirrade på mig in disbelief när jag berättade om den planen. Haha!



Så, nej. Kanske inte. Jag vet inte, inget bestämt än. Jag har inte completely discarded that idea, men jag tror heller inte att jag kommer göra det.



Nästa ide som jag fick var att jag skulle plugga in universitetet på Open University. Det tar en herrans massa år att göra det, men det är nog säkrare och lugnare än att jobba som snut! Jag har varit inne på att läsa in universitetsstudier förut, men tog aldrig tag i det ordentligt. Jag har tittat lite på att läsa psykologi och ta en Ba Hons i det.



Mark frågade vid nåt tillfälle vart alla dessa tokiga ideer kommer ifrån och jag sa att om jag får leka hobby-psykolog så tror jag att det är en kombnination av att Henrik-affären är avklarad och jag nu har min fritid tillbaka och det faktum att vi inte riktigt pratar om barn än. Jag kan inte säga att jag vill ha barn själv än, men jag tror att jag vill börja prata om det med Mark lite mer seriöst. Det är ju ett antal saker som man måste prata om och vara på det klara med innan man börjar med det roliga! Vi pratar om det lite löst sådär, men det är alltid jag som tar upp det och vi pratar aldrig allvarligt om det.



Grejen är ju att jag är inte så värst stressad själv, men jag tror att jag väljer att ta tag i saker som OU och Met Police för att "sysselsätta mig" tills Mark är mer redo. Det sista jag vill är ju att han känner sig pressad.



Vi får se. Anmälningsdatum för kursen jag funderar på hos OU är i September så jag har tid på mig att funderar på vad det är jag EGENTLIGEN vill göra.


***


Och som om inte ovanstående var tillräckligt har jag nu börjat undersöka om jag kan operera mina ögon! Jag är så fruktansvärt trött på linser och glasögon och vill verkligen operera dem. Jag har bokat en tid hos Ultralase för undersökning för att se vad som kan göras. Jag tror att jag har för unikt synfel för de vanliga laserbehandlingarna, men det finns andra operationer som de kan utföra som ger mig bättre syn.



Jag är omåttligt rädd för att bli blind, men i och med att man har två ögon och jag förmodligen inte skulle göra samma operation på båda ögonen så tror jag att jag kör ändå. Jag opererar ett öga i taget och så länge det första går bra så kör jag på det andra! Och blir jag blind på första ögat får jag väl acceptera det och låta bli det andra ögat. Simple as that!



Om någon som läser detta har opererat ögonen kan ni väl lämna en kommentar vad ni tycker. Berätta gärna också vart ni opererade er; jag funderar på om jag ska operera mig här eller åka hem till Sverige för det.


 
 
Ingen bild

Mamma Maj

26 april 2007 20:36

Tänk en liten bebis. Vad gulligt.

 
Ingen bild

Vivi

27 april 2007 17:34

Jo, men jag ar mer sugen pa en tvaaring! :-) Granntjejen ar drygt tva ar och hon ar ju jatterolig just nu! :-) Hon har nyss lart sig mitt nam och sa fort hon ser mig sa tjuter hon glatt "VIIIIV!" Haha!

 
Morris

Morris

27 april 2007 21:05

Hej Vivi!
Jag opererade ögonen på Gloden Eyeclinic i januari 2006, är helnöjd!
Mejla på magdalena_72 på heta mejlen om du har några frågor!

http://www.hypodea.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:52

Jag tror det här var sista inlägget på Bloggagratis förresten. Jag är så less på att tjafsa med redigering av inläggen och jag är övertygad om att jag kommer välja en av de andra två.     Min gissining är att det blir wordpress så bokmärk den. Vi se...

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:45

Någon som minns kåljärparna man fick i skolan? Jag tyckte faktiskt om dem, och när jag såg att Mark tagit ut köttfärsen ur frysen tänkte jag att jag skulle göra det ikväll. Jag googlade kåljärpar när jag kom hem eftersom jag inte hade en susning hur ...

Av Vilhelmina - 8 maj 2007 21:58

Jag svängde ihop ett paket snabbnudlar, precis sådana som vi åt så gott som dagligen i Afrika och guud vad de smakade ambulans! Jag fick direkt visioner om stranden i Sidi Ifni, Marocko. Det var soligt, Mark och Jules sprang ner till stranden och jag...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 14:42

Jag fick ett tips av söta Lena att Wordpress är en bra dagbokstjänst. Jag registrerade mig där och första intrycket var att det var lite fippligt och bökigt, men efter en stund fick jag grepp om vad allt var och den känns väldigt bra. Bättre än Blogg...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 13:36

Efter Lena's tips på Blogger om Wprdpress har jag precis registrerat en domän där http://vilhelmina.wordpress.com/ för att se om de är bättre än Bloggagratis och Blogger. De har en facility som jag gillar; man kan lägga till flera undersidor med ...

Skapa flashcards