Direktlänk till inlägg 5 maj 2007

Senare – Earl Grey; milk or lemon?

Av Vilhelmina - 5 maj 2007 22:10

Jag satt vid datorn och frös lite och kände mig sugen på något så jag gick ut i köket för att se vad som fanns i gömmorna. Inget roligt i kylen men när jag öppnade skåpet över micron hittade jag ett paket Ballerina-kex som jag glömt bort! Haha! Perfekt! Och så en kopp te, can’t beat that.



Tyvärr var jag dum nog att få för mig att prova att dricka det som engelsmännen, med citron. Fy faan säger jag bara!! Whatever you do, don’t make my mistake thinking English people have any clue how to drink tea! They don’t!!!



Jag fiskade upp citronskivan illa kvickt och hällde ner mjölk och det blev hyfsat drickbart av det. På tal om Earl Grey så kallade Mark min idomin för earl grey-salva. Den luktar ju som tee’t med sin bergamotolja. Och vad var det Sodan på Hypodea kallade Earl Grey blandat med Söderblandning… Hästsvett? Ja nåt äckligt var det i alla fall! Mattias, min första seriösa pojkvän, hans föräldrar brukade köra den blandningen. Fyra skedar earl grey och sen en sked söderblandning för en kanna har jag för mig att de tog. Eller om det var fyra skedar söder och en sked earl grey?



Min moster ringde här på eftermiddagen och vi snackade en stund om inget och allt möjligt förresten. Väldigt trevligt faktiskt. Hon hade skickat ett så fint kort till min födelsedag med en slant vilket var väldigt uppskattat. Det är alltid bra att ha svenska pengar här i London för när jag åker hem. Vi pratade lite om mormor, MS, Henrik och allt möjligt.



Ria, grannen runt hörnet är på semester just nu och hon gav mitt nummer till kattvakten ifall det skulle vara några problem. Hittills har det varit lugnt men idag när jag låg på soffan och läste senaste numret av Psychologies ringde mobilen och det var Jen, kattvakten. Abbey hade inte kommit in och de hade gått runt länge och ropat på henne utan lycka.



Normalt är det inga problem eftersom de har en kattlucka med magnet som gör att den bara öppnar sig för Ria’s katter så de kan lämna den öppen, men Abbey hade tappat sitt halsband och kunde därmed inte komma in.Jag låg ju bara på soffan och läste så det var inga problem att kila över dit. Jag såg nästan fram emot att slå mig ner i Ria’s glasveranda och fortsätta läsa.



Nu blev det inte så eftersom Abbey dök upp direkt när jag öppnade dörren. Jag textade kattvakten och frågade om jag skulle sätta på henne ett annat halsband och hon förklarade att det måste programmeras till kattluckan, men om jag kunde byta Molly’s halsband och sätta på Abbey det vore jättebra. No problems. Molly går inte ut lika mycket som Abbey och det är bättre att Abs har halsband än Molly. Och Molly hade inga problem att låta mig ta av henne halsbandet. Det var lite pilligt att komma på hur spännet funkade men Molly bara låg där i soffan och spann när jag fipplade. Och Abbey var lika lugn hon när jag satte på det på henne.



Jag stannade en stund i lägenheten och gosade med dem eftersom de var ganska keliga. Jag gissar att kattvakten inte riktigt har tid med det när hon kommer. Hon är ju professionell kattvakt så hon har väl ett antal katter att se efter.



Jag slogs av hur mycket ljusare Ria’s lägenhet kändes mot vårt hus eftersom hon har kvällssol på sin veranda. Vi har morgonsol och vid två tre på eftermiddagen försvinner den runt huset. Det blir liksom mörkare och tristare här än hos henne. Jag var nästan sugen på att stanna där men jag gjorde inte det ifall Ria’s granne skulle se mig och tro att jag var knäpp som satt där själv. Jag är övertygad om att Ria inte skulle ha några problem med det, men jag vill inte göra det utan att fråga. Hon har redan sagt att jag kan komma och gå som jag vill med nyckeln om jag vill hämta gräs eller maskrosblad till marsvinen men det känns ändå konstigt. :-)



Jag är fortfarande frusen så jag ska nog ta ett bad och använda badbomben som Mark gav mig, läsa min tidning och sen gå och lägga mig tidigt. Vetevärmaren i sängen och sen kura! Jaa!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:52

Jag tror det här var sista inlägget på Bloggagratis förresten. Jag är så less på att tjafsa med redigering av inläggen och jag är övertygad om att jag kommer välja en av de andra två.     Min gissining är att det blir wordpress så bokmärk den. Vi se...

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:45

Någon som minns kåljärparna man fick i skolan? Jag tyckte faktiskt om dem, och när jag såg att Mark tagit ut köttfärsen ur frysen tänkte jag att jag skulle göra det ikväll. Jag googlade kåljärpar när jag kom hem eftersom jag inte hade en susning hur ...

Av Vilhelmina - 8 maj 2007 21:58

Jag svängde ihop ett paket snabbnudlar, precis sådana som vi åt så gott som dagligen i Afrika och guud vad de smakade ambulans! Jag fick direkt visioner om stranden i Sidi Ifni, Marocko. Det var soligt, Mark och Jules sprang ner till stranden och jag...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 14:42

Jag fick ett tips av söta Lena att Wordpress är en bra dagbokstjänst. Jag registrerade mig där och första intrycket var att det var lite fippligt och bökigt, men efter en stund fick jag grepp om vad allt var och den känns väldigt bra. Bättre än Blogg...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 13:36

Efter Lena's tips på Blogger om Wprdpress har jag precis registrerat en domän där http://vilhelmina.wordpress.com/ för att se om de är bättre än Bloggagratis och Blogger. De har en facility som jag gillar; man kan lägga till flera undersidor med ...

Skapa flashcards